رونمايي از توليد تجاري محصول دانش بنيان" كنه شكارگر" براي مهار زيستي آفات

کد خبر: 12078    1396/10/11

مراسم افتتاحيه و رونمايي از توليد تجاري محصول دانش بنيان "كنه شكارگر" با حضور جناب آقاي دكتر محمدي فر رئيس محترم دانشگاه، مسئولين دانشگاهي و نهادهاي اجرايي استان در روز دوشنبه مورخه 11/10/96 در دانشكده كشاورزي دانشگاه بوعلي سينا برگزار گرديد. اين محصول كه توسط شركت دانش بنيان" مهار زيستي هگمتانه"  مستقر در دانشكده كشاورزي توليد مي گردد، جهت مهار زيستي برخي آفات گلخانه ها استفاده مي گردد و نقش بسزايي در توليد محصول سالم، ايمن و ارگانيك به همراه دارد. شايان ذكر است كه در حال حاضر توليد و واردات محصول مشابه در داخل كشور، توسط برخي شركت هاي معتبر اروپايي صورت مي پذيرد كه با  توليد و عرضه اين محصول در سطح كشور، محصول رقيبي براي توليدات خارجي معرفي مي گردد كه ظرفيت جايگزيني با آنها را دارا مي باشد. بر اساس گفته آقاي دكتر خانجاني استاد گروه گياهپزشكي دانشكده كشاورزي و مدير عامل اين شركت دانش بنيان، در حال حاضر يكي از مشكلات عمده توليد محصول در گلخانه هاي سبزي و صيفي كشور، وجود آفاتي نظير كنه هاي تارتن دو لكه اي، تريپس و سفيد بالك مي باشد كه متاسفانه در اكثر موارد، گلخانه داران براي مقابله و كنترل آنها از تركيبات آفت كش استفاده مي نمايند كه تعدد و دفعات  بكارگيري تركيبات مختلف آفت كش نه تنها كنترل مطلوب آفات مورد نظر را فراهم نكرده بلكه مقاومت روزافزون آنها را در عرصه هاي حفاظت شده گلخانه اي و همچنين افزايش  باقيمانده هاي سموم در محصولات گلخانه اي را در پي داشته است. توسعه توليد و توزيع اين محصول دانش بنيان در كنار توليد محصول سالم و ايمن، در راستاي اقتصاد مقاومتي  و اقتصاد مبتني بر محصولات دانش بنيان، مي تواند همراه با اشتغالزايي فارغ التحصيلان دانشگاهي مرتبط، نقش موثري در جلوگيري از خروج ارز و حتي ارز آوري از طريق صادرات اين محصول بهمراه داشته باشد.