پیمایش
صرفنظر از محتوا
خدمات الکترونیک
en
دانشگاه
دانشگاه
تاریخچه و معرفی
برنامه راهبردی دانشگاه
نقشه دانشگاه
ساختار سازمانی
سازمان دانشگاه
حوزه ریاست
معاونت توسعه مدیریت و پشتیبانی
معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی
معاونت دانشجویی
معاونت پژوهش و فناوری
معاونت فرهنگی و اجتماعی
نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری
تماس با دانشگاه
روابط عمومی
آدرس دانشکدهها
شماره تلفنها
آموزش
پذیرش
کارشناسی
تحصیلات تکمیلی
پسا دکترا
استعدادهای درخشان
دانشجویان غیرایرانی
مهمانی و انتقال
حمایتهای تحصیلی
تحصیل در دانشگاه D8
رشتههای تحصیلی
کارشناسی
تحصیلات تکمیلی
آموزشهای آزاد
برنامههای آموزشی
آموزش زبان فارسی به غیرفارسیزبانان
آموزشهای کاربردی و الکترونیکی
آموزش کارکنان
سایر
تقویم آموزشی
نظامنامه اخلاق آموزش
دانشآموختگان
پژوهش
فناوری و کارآفرینی
دفتر ارتباط با صنعت
پردیس علم و فناوری
مراکز تحقیقات و فناوری
مرکز تحقیقات شیمی گیاهی
مرکز آپا دانشگاه بوعلی سینا
آزمایشگاه های تحقیقاتی
آزمایشگاه مرکزی
آزمایشگاه تنش پسماند
آزمایشگاه مقاومت مصالح
آزمایشگاه مواد
آزمایشگاه باستان شناسی
آزمایشگاه هوش ربات و بینایی
آزمایشگاه ژئوماتیک
پژوهش
کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد
پایان نامه و رساله
علم سنجی
همایشها
انتشارات دانشگاه
نشر کتب
مجلات علمی
فصلنامه معاونت پژوهش و فناوری
دانشکدهها
پردیس اصلی
مهندسی
کشاورزی
شیمی و علوم نفت
علوم انسانی
هنر و معماری
دامپزشکی
علوم پایه
علوم اقتصادی و اجتماعی
علوم ورزشی
دانشکده های اقماری
فنی و مهندسی کبودرآهنگ
فنی و منابع طبیعی تویسرکان
مدیریت و حسابداری رزن
صنایع غذایی بهار
مجتمع آموزش عالی فاطمیه نهاوند (ویژه دختران)
رفاهی
رفاهی پرسنل
اداره رفاه کارکنان
مهمانسرای دانشگاه
رفاهی دانشجویان
مدیریت امور دانشجویان
مرکز مشاوره و سبک زندگی
مرکز بهداشت و درمان
خوابگاههای دانشجویی
سلف سرویس
ورزش و سرگرمی
اداره تربیت بدنی و فوق برنامه
استخر
زمین چمن
سالنهای ورزشی
تفریحی- سیاحتی
باغ دانشگاه
موزه تاریخ طبیعی
اعضای هیأت علمی
کارکنان
دانشجویان
فارغ التحصیلان
فوق برنامه
فعالیتهای دانشجویی
انجمنهای علمی دانشجویی
تشکلهای اسلامی دانشجویان
نشریات دانشجویی
کانونهای فرهنگی
فعالیتهای داوطلبانه
سمنهای مرتبط
بنیاد خیرین حامی دانشگاه بوعلی سینا
مؤسسه حمایت های مردمی دانشگاه (محمد)
پایگاه خبری بسنا
پیشخوان
اسپاد
خدمات الکترونیک
ارتباط با ما
روابط بین الملل
(قدم الآن) Apply Now
en
جستجو در دانشگاه بوعلی سینا همدان :
پروفایل استاد - دانشگاه بوعلی سینا همدان
منو
خانه
مقالات
دروس
پایان نامهها
ارتباط با صنعت
دانشیار
تاریخ بهروزرسانی: 1404/09/06
حامد عباسی
هنر و معماری / مهندسی شهرسازی
پایاننامههای کارشناسیارشد
ارزیابی تنوع ژنتیکی 17 ژنوتیپ سیب زمینی با استفاده از نشانگرهای ریزماهواره و مورفولوژی
1397
سیب زمینی گیاهی یک ساله با نام علمی Solanum tuberosum یکـی از مهم ترین گیاهان زراعی خانواده سولاناسه است. سیب زمینی یکی از مقوی ترین منابع غذایی است که سرشار از ویتامین های محلول در آب و چربی، مانند ویتامین های گروه B. می باشد. مقدار پروتئین غده ها در حدود 2 الی 2/2 درصد است. و از این لحاظ جز با ارزش ترین محصولات غذایی محسوب می شود. در این تحقیق بررسی های تنوع ژنتیکی و محاسبه چند شکلی ایجاد شده بر روی 17 رقم مختلف از گیاه سیب زمینی مربوط به کشور هلند انجام گرفت. این طرح در قالب بلوک کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد، چون اثر بلوک بر روی هیچ کدام از صفات مورد بررسی معنی دار نشد، داده ها در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی تجزیه تحلیل شدند. نتایج تجزیه واریانس صفات نشان داد که ارقام مختلف سیب زمینی از نظر بیشتر صفات مورد بررسی از نظر آماری اختلاف معنی-داری در سطح آماری یک درصد داشتندکه نشان دهنده وجود تنوع ژنتیکی مطلوب در بین ارقام است. همبستگی بین صفات مختلف مورد بررسی قرار گرفت بطوریکه با توجه به اهمیت غده در سیب زمینی، که بخش عملکرد اقتصادی گیاه را تشکیل می دهد، همبستگی تعداد بیشتری از صفات با این صفت مشخص و به اثبات رسید. همچنین نتایج تجزیه به مولفه های اصلی برای صفات مورد مطالعه نشان داد که بیش از 63درصد از واریانس کل داده ها به واسطه سه مولفه اول توجیه می شود. تجزیه خوشه ای، ارقام مورد آزمایش را در چهار گروه دسته بندی کرد که خوشه ی اول دارای بیشترین جمعیت از دو خوشه دیگر با 12 رقم و دارای خصوصیت متوسط و خوشه دوم با قرار گیری رقم شماره7 بورن به عنوان یکی از ارقام با عملکرد بالا و خوشه سوم با قرار گیری رقم شماره6 آنستا به عنوان یکی دیگر از ارقام با عملکرد بالا و درخوشه چهارم ارقام شماره2،15،16 به عنوان ارقام با عملکرد پایین انتخاب شدند. با توجه به فاصله ی مرکز خوشه ها، تلاقی نمونه های موجود در خوشه های اول و چهارم برای ایجاد تنوع ژنتیکی در نسل های بعدی مفید به نظر می رسد. بررسی های آزمایشگاهی صورت گرفته با چهار دسته از نشانگرها شامل 10 جفت آغازگر ریز ماهواره ویژه سیب زمینی و خانواده سولاناسه،14 آغازگر ISSR ویژه خانواده لگومینوز اختصاصی لوبیا، 9 آغازگر ISSR ویژه خانواده فاباسه اختصاصی (یونجه)، و 8 آغازگر RAPD صورت پذیرفت. بررسی نتایج همه آغازگرها تائید کننده وجود تنوع ژن
>